Mestský park v Košiciach sa opäť premení na zelený ostrov plný gastronomických zážitkov. Košice Gurmán Fest už po šiesty raz pozýva Vás a Vašich priateľov stráviť čas v atraktívnom prostredí v centre mesta a vychutnať si skvelé jedlo, rozmanité vína, či relaxovať pri jazzovom koncerte.
Vyberte si...
Celý článok
World Class 2015: V Kapskom Meste bude Slovensko repezentovať Filip Navrátil
Piatok, 29.5. 2015, 13:56
Slovensko spoznalo víťaza lokálneho kola najoceňovanejšej celosvetovej súťaže barmanov Diageo Reserve World Class 2015. Spomedzi jedenástich uchádzačov o titul najväčšiu kreativitu a špičkové...
Celý článok
Štvrtý ročník Výročnej ceny Slovenskej pivovarníckej akadémie už pozná svojich víťazov. Vo štvrtok večer sa zišli pivovarníci, ale aj všetci tí, ktorí sa točia okolo slovenského piva a zhodnotili uplynulý rok. Na základe hlasovania členov Akadémie a Asociácie malých nezávislých pivovarov...
Celý článok
Jednou z prvých podmienok, ktoré je treba splniť v snahe vyrobiť dobré biele vínko, je správny výber pôdy, lokality a tiež odrody viniča. Všeobecne sa neodporúča pestovať vínnu révu na miestach, kde sa bežne vysádzajú ostatné kultúrne plodiny. Jedna z najstarších zdomácnených rastlín si totiž...
Celý článok
Výroba dobrého červeného vínka je veda. Starostlivosť o kvalitu sa ale začína omnoho skôr ako pri zbere. Vypestovať skutočne hodnotné ovocie si vyžaduje precízny výber druhu vínnej révy a lokality. Dôležitú úlohu hrajú klimatické podmienky počas celého roka, a tiež optimálna vlhkosť pôdy. Keďže...
Celý článok
Šampanské sa vyrába vo Francúzsku, v oblasti Champagne so špeciálnymi klimatickými podmienkami. Ochranná známka chráni názov “šampanské”, preto sú ho oprávnení používať iba výrobcovia z tohto kraja. Pre ostatných je dostupný názov “šumivé víno”. Oproti výrobe bieleho a červeného vína má proces...
Celý článok
Ľudia v dôsledku rôznych reklamných kampaní a moderných diét sa snažia vyhýbať nasýteným tukom a vo svojich domácnostiach s obľubou používajú poly-nenasýtené tuky v podobe stolových olejov - slnečnicový, repkový, sójový, kukuričný olej a margaríny. Propagačná činnosť potravinárskeho...
Celý článok
Je toľko možností, čím si uhasiť smäd! Samozrejme, s prihliadaním na to, aby to prospievalo aj zdraviu, nielen našim chutiam. Lebo nie každá minerálka nám urobí dobre a nie každá ochutená pramenitá voda je kalorická bomba. Skúsme sa v tom zorientovať!
Sami na sebe určite...
Celý článok
Nový slovenský nápoj, čistý prírodný produkt vyrobený z pôvodných ingrediencií, čerpajúci z dochovaných receptov ešte z 15. storočia, si úspešne razí cestu do sveta.
Bentianna je na trhu ešte len niekoľko mesiacov, no za ten čas dokázala vytvoriť vlastnú, úplne jedinečnú kategóriu...
Celý článok
Napriek tomu, že hosť na raňajkách trávi najmenej času zo svojho pobytu v hoteli, práve kvalita raňajok výrazne ovplyvňuje spokojnosť a celkový dojem, ktorý si odnáša. Čo sa týka sortimentu, spravidla záleží na kategorizácii daného hotela, no aj tak, práve raňajky sú čoraz častejšie tým, čím sa...
Celý článok